Koska minulla vielä on kamera, ja koska kevättä kohti ollaan menossa, esittelen pari aarretta, jotka on pitänyt esitellä jo aikoja sitten.

28071.jpg

Sirkka-Liisa Riuskan Neulomisen perustiedot vuodelta 1962. Kirjassa on lukematon määrä erilaisia neulepintoja/kirjoneuleita mustavalkoisine kuvineen mallitilkuista ja ruutupiirroksineen ohjeista.

Virkkaus- ja neuletyöt, kevätnumero vuodelta 1955 (150mk). Kaikkea kivaa joita neulomalla kunnon vaimo voi kunnostautua ja vaatettaa itsensä, pilttinsä ja miehensä. Ohjeet näissä vanhoissa lehdissä ovat aina niin hupaisia, nykypäivään verrattuna. Työtarvikkeet: 6 kerää villalankaa. Väri: punainen. Koko: lasten-naisten-miesten. Kuka tarvitsee tarkkoja määriä, värikoodeja tai tarkempia kokomäärityksiä, pah!

28070.jpg
Kevättaaperolle 'koivunlehti'-releet, lehden ainoa värikuvallinen aukeama. Vasemmalla lakki, joka on kuin kevään lupaus, nuorekas, pirteä, uudistava.

***

Lopuksi vielä kuva ainaoikean bloggauspaikasta.
28069.jpg

Selkä kätevästi kohti keittiötä. Poissa silmistä, poissa mielestä. Koskee varsinkin kotitöitä, tyhjentämätöntä tiskikonetta sekä käytettyjä kattiloita liedellä.