Kun Miäs on poissa koko viikon päätin asentaa neulekoneen esille. Koska olohuoneessamme oleva erkkeri on joutilas ja vailla sopivaa huonekalua täytin sen rupuisella neulekoneellani sekä siihen kuuluvalla kalustolla. Neuloin koetilkun ja pistin sen koneeseen todetakseni vieläkö Siemens höykyttää villaa yhtä innokkaasti kuin ennenkin.
Suurin osa tapaturmista tapahtuu vapaa-ajalla, kuten nyt esimerkiksi neulekoneen parissa. Kone ei ole mitenkään suhteettoman painava, mutta nostamalla rakkinetta väärässä asennossa saa selkänsä kipeäksi. Siitäkin on nyt kokemusta.

Tänään, viettämällä kiireistä vapaapäivää, törmäsin kirjakaupassa Knitting Stitches-kirjaan. Ja koska se oli halpa ostin sen. Vaikka kirja on englanninkielinen, eikä neulesanastoni ole kovinkaan kattava, olen silti toiveikas kirjassa olevien mallien suhteen. Kaikissa malleissa on sekä sanallinen että kuvallinen ohje joten luulen selviytyväni. Kirjassa olevat mallit ovat pintaneuleita; pitsejä, palmikoita yms., ja malleja on mielestäni ihan runsaasti (kirjassa on sivuja 350, mutta kirja on muuten ulkomitoiltaan pieni). Luulen, että tälle 9.90 € opukselle on käyttöäkin.

280946.jpg
Uusi kirja ja koetilkku, jolle olisi riittänyt vähempikin määrä Siemensiä.

P.S Näin tänään pitkästä aikaa ystävää. Muuttomme isompaan asuntoon oli saanut hurjat spekulaatiot kavereitten keskuudessa, että olemmeko me nyt raskaana vai haluammeko vain isompia neliöitä. Kaikkea sitä kanssa.