Tämä on ollut taas niitä viikkoja, jolloin tapahtumia ja tekemistä on ollut ylenpalttisesti. Kaikkea äärimmäisen mielenkiintoista ja mukavaa, mutta kun samaan syssyyn pitää töitäkin tehdä, niin univelka on tältä viikolta taas melko ruhtinaallinen.

Viime viikon lopulla galleriaan saapui ryhmä, jota ollaan odotettu koko kevät. Mukavia ladyja, ihania töitä. Keskiviikkoiltana oli näyttelyn avajaiset, joihin saapui mukavasti porukkaa. Sää oli mainio, joskin sisätiloissa alkoi olla kuuma kaikkien ihmisten keskellä. Kaksikymmentä minuuttia ennen virallista avausta sain kuulla, että minun olisi pidettävä avauspuhe englanniksi. Lyhyestä virsi kaunis ja silleen...

646696.jpg
Täky-galleria, Satamatie 10, Lappeenranta. California Fiber Artists, tilkkutyönäyttely avoinna kesäkuun ajan. Samalla voi käydä vilkaisemassa Hiekkalinnaa ja Rantapajan näyttelyä.

Torstaiaamuna heti töiden jälkeen koululle opettelemaan helmitöiden perusteita. Olen ihmetellyt helmiblogien määrää ja sitä mikä helmissä on niin ihmeellistä. Tiedän sen nyt, ja olen koukussa, mutta helmiblogia tästä ei tule, vaikka neuleblogiksikaan ainaoikeaa ei voi enää parhaalla tahdollakaan sanoa. Heti, kun on mahdollista istahtaa koneelle kiireittä, tilaan läjän delica-helmiä ja alan napomaan. Ideoita on  jo tuskaksi asti.
Torstain alkuilta alkoi opiskelijoiden järjestämällä muotinäytöksellä. Omakohtaisia kokemuksia muotinäytöksistä ei juurikaan ole (no sentään olen ollut pukijana kahdessa näytöksessä), mutta tämä oli mielestäni hienosti hoidettu.
Torstai loppui moottoripyörällä pärräämiseen, vaikka (koko vuorokauden valvominen) väsytti julmetusti.
646695.jpg
Muotinäytöksen keijuja.

Perjantaiaamuna heräsin liian lyhyiden yöunien jälkeen tiskirättiväsyneenä ja säntäsin helmitöiden pariin.
Tänä aamuna säntäsin töistä kotiin suihkuun ja tukka (ja sen myötä kypärä) märkänä koululle kuuntelemaan seminaareja. Kaksi viimeistä luentoa oli jätettävä väliin, sillä olin nukahtaa istualleni.
Mutta kohdallani tämän viikon tarkoitus on toteutunut; olen verkottunut niin Rovaniemelle, Kaliforniaan kuin Hampuriinkin. Mukava tietää, että vierashuoneissa on tilaa siellä sun täällä.

Vielä kaksi yötä töitä ja sitten vuorossa olisi yksi vapaapäivä. Voi ihanuutta.