Aatto takana, lahjat avattuna. Selvisin kuin selvisinkin aatosta, hereillä, vaikka vähän epäilinkin. Kun takana oli neljä yötä töissä, aattoaamuna nukuin töiden jälkeen 1,5 h nojatuolissa, mutta pysyin sen jälkeen hereillä melkein iltakymmeneen.

Äidin joululahjapipo ei kerennyt aatoksi valmiiksi. Onneksi osasin varautua asiaan, ja ostin toisen lahjan aattona annettavaksi. Isän pipo ja kynsikkäät olivat niin ripeät kääriytymään lahjapaperiin, etten kerennyt kuvaamaan niitä. Pikkuveli, joka harrastaa off roadia, sai kaupan pipon hieman koristeltuna versiona.

Koska eilen söimme vanhempieni luona, on tänään jouluruokien vuoro kotona. Typerä kinkku, joka ei sulattamisesta huolimatta suostu lämpeämään tarpeeksi, meni uuniin 5 astetta liian kylmänä. Mokoma läskinpala... Luumu-juustotorttu olisi vielä tehtävä, ehdoton suosikkimme lanttulaatikko, sekä Miähen toivomuksesta perunasoselaatikko. Koska tuo kinkku saa olla arestissa uunissa usean tunnin, joudan käymään lenkilläkin. Minä, joka en koskaan (aiemmin) ole tykännyt juoksemisesta, juoksin kuluneella viikolla elämäni ensimmäisen kerran 5km (30min).

25290.jpg
Pikkuveljen off road-pipo. Renkaat ja ikkunat heijastinkangasta.