Ainaoikeassa ei ole viime kuukausina kuvilla lukijoita viihdytetty. Näin joulun alla korjataan tilanne ja katsotaan (niin, katsotaan eikä lueta) mitä männä kuukausina on tullut tehtyä...

14. toukokuuta kirosin, kuinka raidallisen hameen raidat eivät menneet kohdalleen ei sitten niin millään. Vaikka hame oli todiste huonosta laskutaidostani oli se oikein oiva vaate kesällä. Näytti rusketusta, sitä pienen pientä, vasten oikein hyvältä.
22108.jpg
Toteutettu neulekoneella. Lankana Kotiväki, raidoitettu mohairilla, tennesseellä ja kiiltolangalla. Raidat ovat vaakaraitoja, vaikka ovatkin kuvattu pystyraitaisina, toim.huom.

***

Novitan numerossa 4/2005 oli virkattu huivi, johon olen törmännyt myös jossain Mary Oljen kirjassa. Mary oli kirjoittanut ohjeen niin, etten oikein päässyt sisälle siitä mitä piti tehdä ja miten. Novita selitti asian selkeämmin (tosin olen auttanut alkuun muutaman muun virkkaajan, joille alku oli hankalaa). Sittemmin huiveja on virkkaantunut kolme.
22104.jpg
Lankana Pirtin kehräämön villasilkki, virkkuukoukku 3,5 tai 4. Kuka näitä muistaa.

***

23. maaliskuuta esiintyi ensimmäisen kerran blogisika Sika, esitellessään virkkaamaani vauvanpeitettä. Koska Sika on hyvin urbaani ja hyvin kiireinen sika, ja koska meillä on ollut pulaa toimivista kameroista, ei Sikaa ole sen koommin ainaoikeassa nähty. Paitsi tänään kun Sika päätyi valokuvattavaksi virkatessaan vauvanpeittoa (meikällä pitää niin kiirettä joululahjojen kanssa, joten saan apua, ennen kuin peiton saava vauva kasvaa liian isoksi peiteltäväksi) (sitä paitsi Sika tykkää Novitan Woolista).
22106.jpg
Lankana Novitan Wool, virkkuukoukku 3.

***

Lähipäivinä meillä esitellään joulupukin sukkapuikoilta syntynyttä.