Tämä neuloja pitää kunnostaan huolta. Lauantainen kuntosalireissu, joka on toistaiseksi ensimmäinen tällä vuosituhannella (luulisin, ei voi muistaa), sai kaikki neulomisessa tarvittavat lihakset kipeäksi. Ja lisäksi joukon muita. Tuli kokeiltua juoksumattoakin, tähän astihan olen jolkotellut silleen oikeesti ulkoilmassa. Hauskaa oli, musiikkikanava nenän edessä eikä vastatuulesta tietoakaan, vauhti piti tarkistaa aina mittarista sillä maisemat eivät vaihtuneet joten oma nopeuden(/hitauden) arviointi oli hankalahkoa . Kipitin kilsan ja hyppäsin matolta pois. Seuraavan muutaman minuutin ajan olin varma että kompastun itseeni. Miten sitä voikin ihmisellä mennä tasapainoaisti niin sekaisin moisella kumilätyskällä juoksemisesta.

Haaveilen edelleen pitsineuleisesta, lyhyestä kietaisutakista. Perjantainen erehdys vei lankakauppaan, jossa oli ihquja vihreitä mohaireja. Joissa olisi älyttömän kuuma, sillä jo t-paidassa ja HansujaPirre-takissa saa lämpöhalvauksen automatkalla supermarkettiin. Farkkutakissa vuorostaan  on talven mittaan tapahtunut muutoksia; alanappi, joka viime kesänä oli liian kaukana napinlävestä, on vihdoin  suostunut lähentymään vastapuoltaan ja takin saa kiinni. Vastaavasti takakappale ja -kaarroke ovat pienentyneet, sillä takki ahdistaa hartioista. Ja hihoista. Minä voimanpesä.

Selailin vanhoja novitoja ja moda-lehtiä. Pitsineulekietaisun ajattelin tehdä koneella, heti kun saan kaavat piirrettyä, pitsikortin valittua jne. (eli en siis ikinä), mutta hakusessa olisi myös kevyt, mahdollisesti hihaton (se farkkutakki..) kesäneule. Ehdotuksia?