Viime keskiviikkona seisottiin talon pihamaalla ja tuskailtiin edessä olevaa urakkaa. Parin päivän aikana en juurikaan istunut muualla kuin autossa, sillä kantamista ja roudaamista riitti. Torstai-iltana jalkoja särki jo rutkasti. Arvatkaapa paljonko tarvitaan yhden maatalon tyhjentämiseen? Paljon.*

Perjantai- iltana saavuimme takaisin kotiin, aiotusta aikataulusta rutkasti jäljessä. Arkeen, ja töihin, oli palattava kirjaimellisesti välittömästi. Lauantaiaamuna palatessani töistä, olin nukkunut 24 tunnin aikana peräti 40 minuuttia. Ja istunut autossa 12 tuntia, joka tuntui perslihaksissa epämiellyttävänä vihlontana.
Sunnuntaina vietin mielenkiintoisen parituntisen Galleria Ponissa. Todella raikas ja erilainen idea, tykkäsin kovasti.
Samaisena iltana katselin huolestuneena alkanutta lumisadetta, sillä työpaikassa(kin) oli jo kesäpallot alla. Kun yöllä lähdin töihin, alkoi lumisade tietenkin yltyä. Koputtelin renkaita, ikään kuin se olisi auttanut niiden olemattomaan kuviointiin (tiedän jo, että näissä hommissa renkaiden sivuttaispidolla on yhtä tärkeä osa kuin pidolla yleensä, niin kesällä kuin talvella). Neljä tuntia myöhemmin vilkaisin kelloa ja totesin tyytyväisenä olevani  melkein aikataulussa lumesta huolimatta. Viisi minuuttia myöhemmin liu'uin alamäkeä sivuluisussa kohti syvää ojaa ja metsää. Ei pitoa, ei ohjattavuutta. Se oja oli syvä, mutta jotenkin paku jäi kuitenkin pystyyn eikä kaatunut kyljelleen. Työnsin kaikki syliin lentäneet tavarat päältäni ja kampesin itseni ulos. Vatkasin käsiäni edestakaisin, jotta saisin tärinän loppumaan. Kiersin nopeasti auton ympäri (ei ruhjeita), soitin pomolle ja lähdin kävelemään lähintä taloa kohti. Traktorilla se sieltä lähti, ihme ja kumma.
Pomo lupasi hankkia paremmat kesärenkaat. Tuumasin, että taitaa tulla tavakseni, sillä vuosi sitten ajoin huhtikuun viimeisellä viikolla kevään lopuilla loskakeleillä tieltä ulos. Ei kuulemma haittaa, ensi vuonna laitetaan tälle viikolle talviloma.

Vapun vietin rauhallisesti.

555269.jpg

*neljä peräkärriä, yksi farmariauto, kaksi sedania, kaksi pikkusitikkaa, kaksi traktoria peräkärreineen, yksi kuorma-auto siirtolavalla, neljä nuotiota.