Perjantaina vanha moottoripyörä olisi tullut autotallin luiskasta vielä ajamalla. Mutta kun nyt sattui viikonloppuna satamaan ensin räntää, ja sen jälkeen säät menivät pakkasen puolelle, joudun nyt istumaan kädet ristissä ja toivomaan niitä koko talven kestäneitä leutoja ilmoja takaisin. Sitten vaihdetaan pyöriä autotallissa.

Kissan kanssa kokee hellyyshetkiä säännöllisesti. Se tykkää nukkua siellä missä muutkin. Mikäli nukun omassa huoneeessani, kakkosvuoteessa, kissa ilmaantuu kylkeeni kiinni. Mikäli nukun päämakkarissa, kissa nukkuu jalkojeni välissä. Kunnes Miäs on lähtenyt töihin, sen jälkeen kissa ilmestyy kanssani samalle tyynylle.
Kissallinen kaveri kertoi pari viikkoa sitten, kuinka on joutunut monta kertaa katsomaan tylsää tv-ohjelmaa ainoastaan sen takia, että kaukosäädin on hieman kauempana kuin käsivarren matkan päässä, eikä sylissä nukkuvaa kissaa ole malttanut herättää. Minä olen nyt monta yötä nukkunut ainoastaan selälläni, sillä kyljen kääntäminen saa aikaan hämmentyneen, kysyvän 'purrrrrrr' äänen sängyn jalkopäädystä. Jalkoja puuduttaa, mutta kissa nukkuu hyvin.

Lauantaiyönä, kun kello herätti töihin lähtemisen merkiksi, kissa hiipi viereeni. Se laski toisen tassunsa poskelleni ja painoi pienen, kostean nenänsä vasten poskeni alla lepäävää kämmentä. Se myöhnäsi ja puski päätään kämmenen alle. Otti lopulta käteni etutassujensa väliin, rutisti sitä itseään vasten ja antoi hellän näykkäisyn kämmensyrjään.
Siinä ei sanoja tarvittu.

1226830.jpg
*mums-mums-mums*