on oiva soitin. Pieni, kauniisti muotoiltu ja uskomattoman kevyt. Pieneen purkkapaketin kokoiseen soittimeen mahtuu musiikkia niin että koulupäivä sujuu rattoisasti ja uutta kuunneltavaa riittää kotimatkallekin. Soittimen mukana tuli kätevä kaulanauha, joka ei kuitenkaan aina ole ihan niin kätevä (vaikka nauha ei nii-iin pitkä olekaan, ylettyy soitin vaivihkaa mulahtamaan vaikka kahvikuppiin jollei ole varovainen). Niinpä virkkasin ipodille pienen taskun jonka voi hakaneulalla kiinnittää paidan helmaan, farkkuihin, hihaan tai minne nyt tunteekaan tarvetta kiinnittää mp3-soittimia.
493.jpg

-------------

Ystäväni sai muutama päivä sitten kauniin tyttövauvan. Lupasin jo kauan sitten kutovani tulevalle vauvalle pienen shaalin, mutta virkkaankin sen. Ensinnäkin, en jaksaisi panostaa suunnitteluun ja sidosten valintaan (tosin kristallisidos olisi mielenkiintoinen) ja toiseksi shaalin tekemiselle pitäisi varata aika sekä kangaspuut koululta.
Ostin syksyllä Tyylikästä virkaten -kirjan, johon olen edelleen erittäin ihastunut. Kirjan tyylikäs ulkoasu sekä herkulliset kuvat saavat sormet syyhyämään. Mallit ja ohjeet ovat mielestäni helppoja, mallit ovat vielä valittu niin ettei haittaa vaikkei oma käsiala sopisikaan tiheyksiin (*mallitilkkujen tekeminen on turhanpäiväistä:-p*). Kirjassa on useampi peiton ohje, joten vastasyntynyt neitokainen saa perinteisen mummontilkuista kootun peiton. Lankana minulla on Novita Wool ja virkkuukoukku nro 3, tilkut syntyvät vauhdikkaasti vaikka ylenpalttinen virkkaaminen rasittaakin nykyään ranteitani. Vauvanpeiton jälkeen voisin virkata kaikista jämäsukkalankoista terassin sohvalle viltin viileitä kevätiltoja varten....