Jostain kumman syystä omat maanantaini osuvat aina jollekin toiselle viikonpäivälle, sen alkuperäisen lisäksi. Olisihan se nyt liikaa pyydetty, että viikossa olisi esimerkiksi kaksi lauantaita. Tai sunnuntaita, vaikka sunnuntai onkin viikon tylsin päivä. Ei, aina vaan maanantai.

Ensinnäkään mieltä ei piristä se, että herää kolmesta yövuorosta suoriutumisen jälkeen vasta myöhään iltapäivällä. Se päivä on tavallaan jo mennyttä, kun keittelee aamukahvia siinä vaiheessa kun virka-ihmiset pälyilevät kelloa niin kuin nyt viimeistä työtuntia tekevä voi. Aamukahvin jälkeen voikin viettää hereillä seuraavat 7 tuntia haluamallaan tavalla.

Kuten lukemalla Soneran asiakastiedotteesta 'aloitusmaksusta' ja 'vähimmäisliikennemaksusta' joita ilman on viimeiset yhdeksän vuotta puhelut yhdistyneet. Mutta muutos on tärkeää muutoksen vuoksi. Heti perään mainostetaan uusia palveluita 3G-puhelimiiin, jollaista en tiedä kenellekään olevan. Mukavaa, kun pääsen aina soittaessani rahoittamaan palveluja, joita en tule tarvitsemaan. Sillä mihinkäs muuhunkaan aloitus- j a vähimmäisliikennemaksuni menisivät, kuin turhakkeisiin? Pääsisin maksuista, mikäli liittyisin Kestoetu-asiakkaaksi ennen huhtikuun alkua. Sitoutuisin silloin vähintään 12 kuukaudeksi Soneran asiakkaaksi, jolloin olisin varmasti siinä onnellisessa asemassa, että pääsisin taas rahoittamaan jossain vaiheessa jotain tuikitärkeää.
Elämä on.

Vanhempien koneelle asennettiin tekstinkäsittelyohjelma, joka on ikäänkuin Wordin ilmaisversio. Paitsi että kahdessa tunnissa, jonka käytin äitini kirjoittaman tekstin muotoiluun, olisin saanut sen valmiiksi ja tulostettua ja käynyt vielä saunassakin, mikäli käytössä olisi ollut se Word. InDesignella olisin selvinnyt vielä lyhyemmässä ajassa. Että huomenna uudestaan, Wordilla.

Käytin kaksi viikkoa sitten toisen auton öljynvaihdossa, maksoi 50 euroa. Nyt olisi toinenkin auto vailla uusia öljyjä. Rahaa on nolla, ja Miäs väittää vaihtavansa öljyt itse. Miten ihmeessä, viettäessään viikot 250km:n päässä ja viikonloppuisin kotona ollessaan tekee töitä.

Jotain hyvää sentään, ehkä. Löysin 2mm sukkapuikot ohuita villasukkia varten. Kun vielä olisi aikaa neuloa. Matto olisi kudottava, päärmevaran kuteet on jo ohennettu. Tulevia ykkösvuosikurssin tunteja olisi valmisteltava ja photoshoptehtäviä keksittävä. Viikonloppuna olisi kyettävä töihin niin öisin kuin aamu- ja iltapäivisin. Työssä elo, haudasssa lepo. Kuulemma.

57213.jpg
Joskus maanantai vain kestää ja kestää, vaikka kuinka yrittäisi tähyillä jo tiistaihin.